What would we wish from new coming year to come?Everything that would be needed and everything isnt would not find a way in.
Mitä voisi Uudelta Vuodelta toivoa? Toivoa kaikkea mitä tarvitsee ja menettää kaikki se, mikä ei ole tarpeen saavuttaa. Ranchille vuoden vaihde sisältää tissien tyhjennystä, painautumista mammojen viereen ja kertoa että olkaa huoleti lapsenne on matkalla omaan elämäänsä, omaan tehtäväänsä. Nyt saattaa karsinassa taas vapaasti hetken rötköttää, oikasta jalkanne.
Ihmeellistä onkin yksioikoisuus, selvyys, ymmärrys näissä hevosissa. Otin Neenan ihanan karvaisen naaman käsieni väliin katsoin lempeässä totuudessa suoraan silmiin ja sanoin ”sinä olet tällä kertaa ensimmäinen joka antaa lapsensa matkaan”. Herkko saatettiin vuodenvaihteessa koppiin emänsä kanssa ja niin, asteli sinne suoraan. Tämän jälkeen Neena jatkoi laitumelle muiden pariin yksin, jäi portille huutelemaan huolestuneesti kysyvällä katseella. Kysyin sanoiko sille kukaan mitä tapahtui? Tien toiselta puolta sanoin sille, että ei ole hätää Herkko lähti nyt vain toisen Neenan matkaan omaan kotiinsa, sen kuultuaan Neena pyörähti kavioiltaan ja suuntasi tyynesti kohti lauma jatkaen elämää tässä hetkessä näin ku se on.

002.jpg 003.jpg

Suuri ilon hetki ja haikeuden hetki kun varsat hyvästellään yksi kerrallaan synnyin kodistaan esimmäiselle matkalleen.

20160103_135025%20%E2%80%93%20Kopio%20%2 IMG_9089.jpg

ja tämä on kaikista tärkeintä ja myös kun Herkko tuntuu sanovan "ei mitään hätää hevos äippä mulla kaikki hyvin!"