Muistan hyvin kuinka seisahduin hetkeksi ja katsoin ympärilleni ilta kisoissa Floridassa West Palm Beachillä 1981 illaksi kääntyneen lämmön hämärässä. Paikallisen Western Shown uskomaton seesteinen välitön ja harmoonisessa kiireettömyydessään etenevä tunnelma teki ikuisen vaikutuksen, sen leppoisan vireen ihmisten ja hevosten yhteen saattamiseen, hyvässä hengessä ei jäänyt tiedostamatta. Olin juuri saanut ensimmäisen lännen satulan isältäni, 50 luvun Simcon mukaan vietäväksi myöhemmin palatessamme Suomeen. Muistan mitä unelmoin, mitä kohti tiesin haluavani mennä, miltä tuntui olla minä siinä, avoimena, elämä edessä, kaikki mahdollista, edessä oleva taival innostavalta, oli selvää mitä olin ja siinä oli halua kasvaa, muuta vaihto ehtoa ei edes ollut. Kolmekymmentä kolme vuotta myöhemmin Ruukki Rangersin Eastern Western Showssa huomasin seisovani taas keskellä kisojen sykettä. Seisoessani siinä kuin jonkun voiman pysäyttämänä äänet alkoivat häviämään ympäriltäni, vaimenivat lopulta kaukaiseksi taustalle levittäytyneeksi kiinteäksi kokonaisuudeksi, värit ympärilläni terävöityi. Näin kouluttamiani hevosia, tyttäreni, ihmisiä, heidän itsensä kouluttamia kasvattejani, pitkän ajan ystäviä, ratsastajia, nyt alan ammattilaisia. Tässä minä olin nyt. Avoimena? Kyllä, vieläkin, mutta enää mitään ei tarvinnut muuttaa, eikä minkään muuttua tai näyttää erillaiselta mitä se oli. Kaikki oli niin kuin oli. Ympärillä kaikki joiden pitikin. Ja tässä olin. Eikä tuntunut miltään, ei kaivannut ylistystä, eivät olisi moitteet tavoittaneet, oli sitä mitä oli. Sen sijaan tunsin suunnatonta kiitollisuutta että olin saanut ymmärrystä riittävästi tavoitella tätä, löytää sen ettei tarvi ja silti sinulla joka ainoa hetki ihan kaikki.

l%C3%A4mmjo-normal.jpg  14%20sini%20%284%29-normal.jpg

Jokainen meistä tarvitsee tukea ja kannustusta joskus, jokainen meistä tarvitsee sitä eri asioissa. Joskus se on luottamusta, joskus uskoa. Rohkeutta on ottaa sitä vastaan.

 

16l%C3%A4mmjonna-normal.jpg

Saada olla omien joukossa on tärkeää, se joka sen näkee kuuluu joukkoon.(kuva Jonna)

l%C3%A4mmjonn-normal.jpg    14stsini%20%282%29-normal.jpg

Chilla,Steppi,Manteli, Venla, Mikelo ja Mymmeli
Voisiko enemmän enää tuottaakaan iloa se kuinka luottavaisia ja välittömiä kaikki nuoret hevosemme olivat ensimmäisissä kilpailuissa, osa ensimmäisessä vierailussa vieraassa paikassa ikinä. Jos mitään rakennelmia ei ole tehty ei niitä myöskään tarvitse pitää pystyssä.(kuvat Jonna ja Sini)

 

16kodotjon%20%281%29-normal.jpg

Silloin kun se näyttää tältä ollaan oikeilla jäljillä. Hevoset ja ihmiset seurustelevat kilpailujen lomassa.(kuva Jonna)

jonna%20%284%29-normal.jpg  k%20%282%29-normal.jpg 

Yhdessä paikassa Kaisa käy vielä läpi rataa, toisaalla veljet tapaavat toisensa. Koskettavaa oli nähdä kun sisarukset tapasivat ja tunnistivat toisiaan pitkin päivää.(kuvat Jonna ja Katja)

 

10mkisajonna%20%282%29-normal.jpg  mkisajonna%20%283%29-normal.jpg

Chill Out i.Raisin Jac e.Fiftys Cinderella. Olemisen helppous oli kyse mistä hyvänsä ei katso ikää, ei hevosessa eikä ihmisessä.Se panee ihmetteleen pienen suuruutta.(kuvat otti Jonna Heikkinen)

7sini-normal.jpg  sini%20%282%29-normal.jpg

Manteli i.Raisin Jac e. Whiz Vanna Moon. Jos jotain tarvitsee selättää, se on Johanna joka siihen kykenee joka tilanteessa. Jos jotain tarvii rakastaa, se on Johanna joka siihen kykenee joka tilanteessa.(kuvat Sini)

4mkisajonnnn-normal.jpg  sini-normal.jpg

Bombella i.Arcletic Classy jac e. Wonderfull Speedy. Kolmivuotias ensimmäistä kertaa kisa radoilla, ei tuntunut huolettavan mikään. Paras palkinto onkin että hevonen toimii kanssasi omasta halustaan ja mitä muutakaan kun on Tuomon käsissä.(kuvat jonna ja Sini)

5rea%20%285%29-normal.jpg 5rsSINI-normal.jpg

Tremedeous Lan i.Wireless Lan e.Nics Gray Nena. Puuhakkuus ja perään antamattomuus kantaa eikä jää huomaamatta. Ilman varmaa, vakaata väsymätöntä vetämistä moni asia jäisi totetumatta meillä ja muualla, kiitos meidän ihanan Lillin.

8sini-normal.jpg   sini5-normal.jpg

Halla Harri plex i.Turbo Plates e.Junes Gold Magic. Sydämmellä koulutettu hevonen toimii sydämmellä. Sydämmellä toimiva ihminen kouluttaa ihmisiä ja hevosia sydämmellään.(kuvat Sini)

 

11stsini%20%285%29-normal.jpg 11smkisajonnn-normal.jpg

Venla i.Wireless Lan e.Junes Gold Magic. Ilo on suuri kun kohtaa kentällä tällaisia tyttöjä lähtöisin meidän tallilta.(kuvat Sini ja Jonna)

3sin-normal.jpg   sini%20%282%29-normal.jpg

Mymmeli i. Wireless Lan e.Whiz Vanna Moon ja veli poika Mikelo. Ihmisten sisäinen kauneus muuttuu ulopäin näkyväksi heidän hevosissaan.(kuvat Sini)

 

1rea-normal.jpg  1sin-normal.jpg

Blanket jac Pikku Ukon täys veli. Tiukan paikan tullen, mies mitataan sillä miten sen kohtaat. Anna itsesi olla voittaja palvelemalla tilannetta, ei suosioita tai menestystä.(kuvat Riia ja Sini)

2sin%20%282%29-normal.jpg  10269233_766365316707972_259158304360427

Wiljami i.Turbo Plates e.Cromed Chic. Kuinkahan moni harrastaa hevosensa kanssa juuri kuten itse haluaa ja kuinkahan moni yltää sellaiseen kumppanuuteen että saa olla aina mitä on ja aina on kaikki hyvin.(kuvat Sini)

12mkisajon%20%286%29-normal.jpg  12m%C3%B6rea%20%281%29-normal.jpg

Vihtori ja Ronja. Joskus asiat lähellämme ovat niin tavattoman kauniita. Niin omassa itsessään ainutlaatuista, että tuskin uskaltaa katsoa että se ei häviä. (kuvat Jonna Riia)

9sini-normal.jpg  9stwreafreest%20%282%29-normal.jpg

Gruby. Hevoset antavat suuria hetkiä meille ihmisille, kuitenkin vain itse voimme ylittää omat rajamme ja rajoituksemme.(kuvat Sini ja Riia)

10mnwjonnafreest-normal.jpg  wreafreest-normal.jpg

Chilla ja konsta ja ranchin porukka näyttää aina olevan freestyle reiningin vaki porukkaa.(kuvat Jonna ja Riia)

6wjonnafreest%20%282%29-normal.jpg 

Mikelo i.Wireless Lan e.Chocos Charm Tequila. Itse tehtyä yrittämättä, se loistaa kirkkaimmin ja valaisee toisetkin. Se on valon voimaa.(kuva Riia)

17%C3%B6m-normal.jpg

Kiitos te ihmiset jotka annatte hevosten olla hyviä, oli se sitten kotona tai kisa kentillä.(kuva Muru)

Kiitokset kaikille kameran takana oleville, näin kisat saivat taas ikuistetut muistot