valo%20k%C3%A4yt%C3%A4v%C3%A4ll%C3%A4-no

Mitä minulle tänään kuuluu? Niin, minä opettelen elämään arkea kaikessa juhlavassa yksinkertaisuudessaan. Peloissaan olevat ihmiset joihin itsekin kuuluin, yrittävät vakuuttaa ”meitä globaalisen maailman syrjäytyneitä” kuinka pitäisi lähteä harhan maailmaan, hätä johtuu heidän oman maailman romahtamisen pelostaan, jos muut eivät tue sitä uskollaan ja käytöksellään. Etkö ymmärrä? Muu maailma menee”Hell of the speed.” Ei, me jatketaan näin ”We go Heavenly speed”  Siellä on kultainen keskitie, jota käydään omasta keskuksesta käsin. Jos asiat laajenevat itsesi ulkopuolelle, tunnistat sen heti. Itse olemme paras mittari. Minulle vastaukset eivät löytyneet ylhäältä, alhaalta, ei sivuilta. Minun tulikin peruuttaa ja pysyä pysähdyksissä tovin aikaa, jotta se alkuperäinen työn maisema pääsi valtaan. Tehdä työtä korkeimman palveluksessa, säännöillä jotka on kirjoitettu solun seinämiin. Elämä on kuin hyvää ratsastusta ”siihen ei tarvitse lisätä mitään, eikä siitä tarvitse jättää mitään pois.”

IMG_6341-normal.jpg    oma-normal.jpg

Johanna ja Oma (i.Raisin Jac e.Chocos Charm Tequila)

Johanna ja minä liikutaan pitkin Suomea avittamassa sen verran kun voimavarat ja resurssit sallii. Omien hevosten ja  kasvattien kouluttamisessa sekä huomioinnissa, olisi kyllä kylliksi. Monesti erehdymme toimimaan omien rakkaidemme kustannuksella ja niin täydy käydä enää koskaan. Viikolla otetaan vastaan entiseen malliin. Meillä ja muualla antaudumme hyvän energian siivittämille viikonlopuille parantavaan, täydentävään, tukevaan treeniin  ihmisten ja hevosten kanssa, viettämään aitoa aikaa. Olemisen ihanuutta työssä. Luulen että niiden tuleekin olla yhtä ja ne on, kun tekee sitä mitä haluaa, siten miten haluaa sen tehdäkkin. Annat sitä mitä olet. Ranchi hohtaa maailman kaikkeudessa aivan erityistä valoa, niin todellisia ihmisiä astelee tallin käytävää pitkin seuraamme aina vaan.

Kuva0109-normal.jpg

Ulpu (Kukkasen) koko perhe koolla, tämmöstä ihanuutta tapaa tallin käytävältä,kun hevosta tullaan hakeen kotiin.  Eikä siihen koskaan totu, se koskettaa aina vaan.

Helmi ilmentää itsessään suunnatonta sisäistä lujuutta ja luotettavuutta. On etuoikeus saada elää arjen askareissa maailmasta riippumattoman ihmisen kanssa vuodesta toiseen. Häivähdyksen Helmistä ja siitä mitä hän on, saatte kun kerron  kuinka hän muuttaessaan Vanhaantaloon, ensitöikseen tervehti taloa. Ja talo sulki hänet syliinsä. Tuomo tulee armeijasta suorastaan lennosta paikalle ja melkeimpä tuntuu että yhtä nopeaa myös häviää, mutta jälki siitä käynnistä aina jää.

12032013136-normal.jpg

Kylän raitti olisi niin tyhjä ilman näitä kulkijoita. Voi kun minä teitä rakastan. Kaikkia.

IMG_6359-normal.jpg

Tästä linkistä löytyy Tuomo ja Valo harjoittelemassa hevosen esittämistä reiningissä

http://katjavanhatalo.blogspot.fi/2012_12_01_archive.html

ronja%20armas-normal.jpg  IMG_1932%20%E2%80%93%20Kopio%20%282%29-n  ronja%20armas%20%282%29-normal.jpg

Ronja treeni apuna kesällä 2012 alla Armas prefax ox

Ronja mielii lakimiehen uralle, mutta on lunastanut klaanin täysvaltaisen jäsenyyden omilla ansioillaan. Kaikki minussa hymyilee kun näen hänen kulkevan omaa tietään omasta halustaan, omaan suuntaansa, tietäen kuka on, kuten muutkin lapseni, joita minä en ole kasvattanut vaan maailma. Kaikki sen ihmiset jotka ovat tuoneet omaansa meille, siksi he voivat olla maailman kansalaisia, mutta asua silti kotonaan missä ikinä olevatkaan. Ronjan useimmiten löytää tallista, milloin talikon varresta, milloin ratsailta.

IMG_6107-normal.jpg                          

Eka kisakesä Quartereilla, ja opetusmestari on tientenki konkari, Vihtori (Victors Poco Heirror) parempaa en voisi kuvitella. Kiitos sille jolle se kuuluu.

 27102012010-normal.jpg

Ronja ja Iisa puolestaan avartamassa uusien sukupolvien ratsastus maailmaa kuvassa Maria, Anni ja Ahti

18092012140-normal.jpg

Yksi varsa saamassa huolen pitoa omistajaltaan ja me ihimetellään vierestä kun kaikki on niin selvää. Ronja ja CasCas

Varsoja tänä vuonna odotellaan Mimosasta Akselin lapsi, Typystä, Ulpusta, Moonista, Neenasta ja Lillistä Valon lapsia sekä  Pim tekee pieniä Jätkästä, Hui ku jännittävää. Akselin eka ikä luokka aloitettiin tänä vuonna ja kiltimpää lapsi laumaa en osaisi kuvitella. Moni meidän hevosista sai myös iki kulkijan vierelleen kun oma ihminen kävi hakemassa kotiin.

revonlahti%2003.2012%20125-normal.jpg         armas%20ja%20maarit-normal.jpg

Sari ja Pim, voiko siihen mitään lisätä ja tarvitseekokaan. Maarit ja Armas, sanoin aina että tuo hevonen vuotaa rakkautta mutta nii tekee Maaritkin.

1%20%282%29-normal.jpg

Melmeri, Manteli, Konsta, Chilla ja Mymmeli talvi auringossa pohjoisen valossa.

Huumaava ilo valtaa meidät aina vaan kuivista kavioista, arki töiden sujuvuudesta. Raimo ja Joona sala- ja avo-ojittavat tarhat ja kulkureitit, laittoivat uudet pohjat sekä tekivät uudet aidat, lisäksi saatiin, laatoitukset, ruoka laatikot ja ruokinta kaukalot  heinille, sekä koko Ranchin ulottuva valaistus maneesin pimeimmästä päädystä, pyöröaitauksen ja pihan kautta aina vanhatalon porstuaan, vois melkeen pyörtyä onnesta ja valon määrästä. Lisäksi heinä tehdään nyt omilla pyöröpaalu koneilla. Omavaraisuus lisää ainakin näennäistä valtaa omaan elämään.

18072012110-normal.jpg

Joona ilmaantuu aina paikalle tarvittaessa, viime kesänä pellolla tekemässä ensimmäisiä omia heinäpaaleja..

18072012114-normal.jpg

ja tietenki Ritari löytyy sieltä samasta paikasta, vain eri koneen kanssa.

Meillä kaikille vaikuttamaan omaan arkeemme antamaan valoa Äiti Teresan kauniit ja voimalliset sanat” kaiken mitä minä teen on minun ja Jumalan välistä” Näin hän vastasi kun häneltä kysyttiin kuinka hän pystyy auttamaan poloisinta kulkijaa.

Se millä intesiteetillä me tai joku muu tekee työnsä ei suinkaan kerro mitään kohteesta jolle työt tehdään vaan tekijästä itsestään, miten arvottaa itsensä  todellisesti itselleen, omalle elämisen ajalleen. Tarkkailemalla motiivejaan ja asioiden kokemista tunteen ja ajatuksen tasolla. Voit päästä pitkälle pelkästään tiedostamalla ja tunnistamalla omat reaktiosi. Sillä on väliä sinulle itsellesi millä asenteella elät, millä kunnian tunnolla ja kättesi kautta sinulle langenneet työt edelleen elävät.

Loppukuun aikana Johanna Inkoon seudulla 16-18.3 valmentamassa, yhteistiedot Johanna 0407760387

Minä onnekas Pyhätunturilla 23-24.3  samoissa merkeissä, yhteistiedot Anu 0503550744

Minä Annan ja Mian Kopoti tallilla hevostaitoa maasta ja ratsain 29.3, yhteistiedot Anna 0405712516

Hevostaito päivä Ranchillä 30.3, järjestäjänä Rurang yhteistiedot Päivi 0440300382

1%20%287%29-normal.jpg

Odotamme innolla tulevaa, liity sinäkin seuraamme! Minä ja Johanna meidän puuhissa Billyllä ja Roylla.

Toukokuun ja kesäkuun vaihteessa kesän avaus tapahtuu aidosti Texas Dayllä, kun Texasilainen satulantekijä hevosnainen ihana Shelly tulee vierailulle Suomeen!! Tiedossa ruokailu Amerikan malliin Katsaus satulan syntyyn ja kysellä saa satuloista tai mitä vaan mieleen tulee. Shelly asuu Minerall Wellsissä  miehensä Brucen kanssa hevos ranchillä. Bruce on reining treenari, sisimmästään ja aikaisemmasta kokemuksestaan todellinen cowboy sen nimenomaisessa merkityksessä. Koe Shellyn seurassa mitä on elää oikeasti Lännen hevos maailman syntysijojen seudulla, jossa preeria alkaa portin takana, kolibri lennähtää kuistille ja kylään tulee naapurin kannusten tekijä.

1%20%283%29-normal.jpgLumouduTexasin terveisistä, Shelly ja Curly

Tässä linkit Shellyn ja Brucen maailmaan.

http://www.facebook.com/pages/MJ-Liggett-Saddlery-Braiding-LLC/186857264668147

http://www.facebook.com/pages/Liggett-Training-Stable/184333098259642

Ja viimeiseksi kaikkein tärkeimmät uutiset

DSC02879-normal.jpg

Miika ei ainoastaa tuo meille polttopuita vaan toi myös ihanan Mariansa. Häitä vietetään elokuussa, antaa kuvan kertoa se mitä itse en osaa.

      DSC04905-normal.jpg      mummu%20rippijuhlilla-normal.jpg

Meijän Rakas Mummu täytti 99 vuotta. Se ei ole meille mikään ihme, Mummu on aina tienny elävänsä satavuotiaaksi, joku tietäjä on jo nuoruudessa kertonut sen.Tiedän miksi Mummu on vielä täällä, siksi että me tarvitaan sitä vielä. Yksi oikoinen viisaus on selittelemätöntä. Mummu on jo siksi vanha, että on osaksi täälä meidän kanssa ja väliinTaivaassa niimpä saamme nauttia kummankin ulottuvuuden tietämyksestä hänen seurassaan.

Ronja pääsi ripeille viime vuoden puolella jota tässä toisessa kuvassa juhlittiin.

mina-ja-ritari-normal.jpg

Minä ja Ritari joitakin vuosia sitten. Viime vuonna juhlittiin meidän 25 vuotis hääpäivää, päivääkään en antaisi pois. Siihen täytyy olla syy että sain vierelleni näin hyvän miehen. Koskaan ei ole aiheuttanut minulle huolta, vakaa kuin kallio, syli Ritarin. Mitä voi sanua kun koskaan ei ole tarvinnut epäillä oletko siellä. Kiitos, sinä olet ollut minulle.

Kisakuva-normal.jpg

Tunteikas hetki minulle viime vuodelta Freestyle reining, me kaikki koolla, yhdessä, kyyneleet valuivat pitkin poskiani jokaisen ratsastaessa. Tuomo rokkari ja Roy, Ronja enkeli ja Vihtori,Johanna Peppi pitkätossu ja Pikku-ukko, Lilli ja Billy viimeisenä minä ja Akseli, meidän lauluna

http://www.youtube.com/watch?v=yOWBCvJlppI