Ronja ja Chilla e.Cinderella i.Raisin Jac, appaloosa ei. Fiftys Bar Nougat, Quarter ee.Lotta, Connemara

Asioita ei tarvitse saada muuttumaan ja menemään miten haluaa niiden menevän ja milloin haluaa asioiden tapahtuvan. Olkaamme vapaat mielen vastustuksesta, sen pakon omaisesta halusta hallita tulevia tapahtumia, toisten mielipiteitä. Otetaan asiat niinkuin ne ovat, ilman menneisyyden värittämää tietoa.
Olemmalla tietoinen itsestään ilman ylinmääräisiä ajatuksia näkee ja kuulee niin paljon enemmän. Pääsee käymään askeleitaan yhdessä äärettömän, puhtaan rauhan kanssa käsikädessä. Yhdessä kulkien. Et hylkää itseäsi hetkeksikkään.

Me luulemme että nuoret etsivät itseään tosi asiassa ne tietävät mitä he haluavat he vaan taistelevat rohkenevatko seurata sisimpäänsä vaan taipuvatko pinnallisiin odotuksiin, pelko siitä jos en seuraa sitä, mitä minä sitten olen? Yrittää pakottaa antautumaan sen valtaan. Niinkuin Tuomo totesi yhtenä päivänä tallin pihalla yksinkertaisesti,"kaikki ei aina voi päättyä hyvin" jättäen minut ihmetyksen hiljaisuuden valtaan.
Toinen kerta kun menin samaiseen tilaan ja ihmettelin että miksi me aikuiset yritämme tehdä kaikki niin hankalasti ja toimimme itseämme vastaan, oli kun Ronja tunnusti menneensä Ison kentän pyörö aitaukseen Chillan kanssa omin päin jonka hän halusi itse aloittaa ja kouluttaa. Ronja kertoi minulle tunteneensa että Chilla olisi halunnut jo lähteä ravaamaan, siihen Ronja kertoi sanoneensa Chillalle että "minä olen kyllä valmis, mutta en oo varma ootko sinä, niin mennään vielä käyntiä" Ronja kuunteli sisäistä ääntään ja he kumpikin pääsivät onnistumaan, tekivät tekoja jotka tukee heitä. Asiota saavutetaan aidosti vain irroittamalla valjaat joissa itseämme pidämme.