Elämänsä voi elää monella tavalla, kuten otsikko sanoo ja kertoo omasta puolestaan sen että Albert Einstein oli muutakin kuin ydin fyysikko.

 

Kevät on työntäyteistä aikaa Ranchillä kuin muuallakin niin henkisesti että ruumiillisesti. Täytyy huolehtia, muistaa, hoitaa, asettaa ja tarkistaa sitä sun tätä arkisten päivittäisten töiden ohella. Omaksi huoleksi jokaiselle jää että voimavarat vastaavat töiden määrää sekä että kukin asettaa riman kohtaan josta se on mahdollista ylittää.

 

Kesän tulo muistuttaa myös loman ja oman ajan tärkeydestä ja niitä oman kokemukseni pohjalta täytyisi olla ainakin kolme. Yksi rakastetulle, yksi perheelle ja yksi kavereiden kanssa.

 

Meillä suuri elämys on päästä ylipäätänsä yhdessä liikkeelle. Alkuvuodesta Ronjan kanssa elämyksellinen Apassionata retki ja nyt myöhemmin Koko perheen voimin ja toivomana yksinkertainen kaupunki loma Helsingissä voima lauseena ”ollaan vaan”. tai etsin itseäni että löydän ”itseni olemaan”

Kummallista miten pienet asiat voi merkitä paljon? Ja miten ennalta arvaamattomia on suuret hetket jolloin olet läsnä ottamaan vastaan, kuulemaan..

 

Ronja kertoi käydessämme Helsingin kasvitieteellisessä puutarhassa koskettaessani hellästi ja ihailevasti ja sanattomana yhtä erikoista kasvia. ”tiedätkö äiti, että kasveillakin on tunteet? Jos et usko kokeile, kylvä kaksi samanlaista kasvia ja anna toiselle rakkautta arvostusta huomioita ja toiselle ei.” Niin minun ei tarvinnut tätä koetta tehdä uskoakseni, en edes raskisi. Mutta se sai minut näkemään paljon asioita jotka ei ollut avautunut minulle aikaisemmin tällä tavalla. Arvon anto kaikkea elävää kohtaan, arvokkuuden säilymisen tärkeys kaikelle elävälle, elämästä selviytymisen taito. Kaikki tuo ja enemmänkin.

 

Näiden sanojen saattelemana toivon valoa teidän jokaisen sydämeen ja päivään! Kevät. Ihanaa aikaa!

 

-katja-