Uusia maita ei voi löytää, jos ei koskaan päästä rantaa silmistään.

                                                            Andre Gide

..uudet maat on nyt löydetty ja oma rannikko näyttää aivan erilaiselta uusin silmin.

 

Katsaus viime vuoteen..kaiken kaikkiaan melkoista menoa koko vuosi. Uusien elämyksien ja elämän antien runsautta mitä moninaisimmassa merkityksessä ja ulottuvuudessa. Kiitos siitä.

 

Vuoden yleiset yhteiset tapahtumat päätti Vanhan ajan Joulumyyjäiset jotka olivat menestys. Ilmassa henki lause, joka pääsi myös ennalta julkaistuun lehtiartikkeliin tapahtumasta: ”Ei tehosteta possujen oloa, vaan vakautetaan ne.” Tunnelman loi ihan oikeat sarkahousut väen keskellä kuljeskelevien nuorten ja vanhempien miesten päällä, perheet lapsineen, käsin tehdyt työt myyntipöydillä. Ihmiset saivat kiireettä tavata toisiaan ja istahtaa kahville meijeritorttujen kera pakkaspäivän kuurassa olevien ikkunoiden luomassa hämyssä. Toivolan sisätiloissa. Ulkona punaposkiset hevosnaiset jakoivat hevostelun iloaan rekiajelulla, kärryillä ja ratsastuksen mahdollisuudella hevosillaan ja poneillaan. Ja ei meiltä puuttunut pukkikaan ja hoiva nurkka antoi inhimmillisen kosketuksen elävän musiikin soidessa suloisesti salissa.

Ajatus tavoitti juuri sen mitä alun perin olin halunnutkin, ihmiset yhteen, hyvässä hengessä. Ja ne myös rakennettiin , kuten niin monet muutkin asiat ranchillä, yhteisin voimin.
 

 


Rinka sai neljä koiralasta Romanon, Raisan, Rauhan ja Inkerin joka onkin ehkä Rinkeli. Tämä viimeksi mainittu Rinkeli odottaa vielä "yli-ihmistä" J, joka voisi olla tämän tallikoiranakin jo kunnostautuneen pienen suuren koiran omistaja.Inkeri on maltillinen ja terävä. Pystyn tunnistamaan siitä alkuperäisen australian karja koiran tarkoituksen, halun pitää omistaja hengissä ja tarkkailun joka huolehtii että koira pysyy ihmisen mukana eikä niin että ihminen pitää koiran mukana.

Rinka puolestaan muistutti joulun aikaan ominaisuudesta jota tässä rodussa niin kovasti ihailen ja arvostan.Tein iltatallia liiteritallin puolella ja Muru lipsahti ulos tarkistaessani vesitilannetta. Ulkona odottanut Rinka oli heti tilanteen tasalla ja otti Vanhatalon pihalle juosseen Murun hallintaan ja katsoi suoraan pysäytetyn hevosen jalkojen välistä silmiini,”mitä tälle tehdään?” Johon minä vastasin että talliin takas, jolloin Rinka ällistyttävän taitavasti ja maltillisesti johdatti Murun takaisin karsinaan.

 

Ruukki Rangers sai uuden puheenjohtajan, meidän Lillin. Kokonaisen seuran toiminnan vetäminen, sen tuoma vastuu yhdessä hallituksen ja jäsenistön kanssa on aina iso juttu.

Uskon ja toivon että tästä uudesta aikakaudesta seuraa hyvää.

 

Vuoden vaihde tuli ja meni. Vietin sen perinteiseen tapaan hevosten kanssa tallissa puuhaillen. Nauttien siitä välillä ulkona ihmetellen vanhimpien tammojeni kanssa raketteja, jota ikuinen ihana poika, mieheni innostuneesti ampui.

 

Joukkoomme uusia tuulia ja piristystä on tullut antamaan Noam joka tuli toistaiseksi touhuileen ranchille Israelista. Paitsi että hän on ihastuttava ihminen, on vaikuttava ansio luettelo aikaisemmista paikoista. Muun muassa reiningin maailman mestarin perhepiirissä töissä Texasissa pari vuotta, on saanut meidän koko porukan tarkkailemaan sillä silmällä, Noamin puuhia. Heta virkistää meitä seurallaan kolmena päivänä viikossa ja iloksemme Emilia on ottanut tavakseen lehahtaa paikalle talikon varteen osana meitä.

 

Tulevan vuoden kalenteria joiltakin osin on jo suunniteltu.

Tavoitteena on järjestää, sisällöiltään ja ajatuksiltaan erilaisia, yksityisesti tilattuja sekä tarjottuja viikonloppukursseja ja -tapahtumia. Vastaamaan tarpeita kilpailemaan tähtäävälle ratsastajalle kuin myös ihmisille jotka haluvat ”voimaantua hevosesta.” Näin voimme jakaa meidän iloamme ja tapaamme työskennellä ja elää hevosten seurassa.