Kuin salama kirkkaalta taivaalta halkaisi arjen kulun musta varjo, kun meille valkeni tieto lähes Suomen koko rannikko alueen peittävästä järjettömästä suunnitelmasta.  Rakenteilla olevat tuulivoimalat eivät perustu egologiseen tarpeeseen johon päästään heti kun lasketaan valmistukseen, käyttöön, käyttöikään (12-15vuotta) ja metsän peruuttamattomaan turmelemiseen käytetyt resurssit. Vaan perustuu tukijärjestelmän tuomaan rahaan sijoittajille jotka ovat ilmaantuneet apajille kuin korppikotkat ikään. Kuka sen kaiken maksaa tietenkin me tavalliset ihmiset niin rahallisesti kuin henkisestikkin.

Meidän kylä yhteisöjen perinne kulttuuri toiminta ja elämän tapa joka on kytköksissä kaikilta osin ympäröivään luontoon ja joki varren maisemaan ollaan riistämässä salakavalasti. Erehdyttävästi tulee mieleen Suomen sodista miksi kutsuttiin niitä jotka myivät maansa omaa etuansa tavoitellen, luopioksi.

Me puhumme maailman sodista missä ihmisiltä viedään niiden maa väkivalloin ja meillä sama tapahtuu täällä meillä, se vaan yritetään toteuttaa pykäliin, asetuksiin, kansalaisten tietämättömyyteen ja luottavaisuuteen nojaten käyttämällä päätös valtaa. Menettely tavoissa on kaikki korruption merkit.

Meidän rauha on täällä hetkeksi menetetty, mutta tiedän että tälle oli tarve tulla esille. Täältä löytynyt niin paljon vehkeilyä ja arveluttavaa asioiden käsittelyä että uskon että tämän kaiken pahuuden tuli tulla esille jotta se voi puhdistua. Huomaan kuinka paljon kritiikkiä ja kateutta rohkeus aiheuttaa, se mihin ne itse eivät pysty.He eivät koskaan puhu asiastaan vaan asiansa vastustajista. Vastarintaan puolustamaan omaa maatansa ja kyläänsä nousseita yritetään vaientaa, asettamalla ne naurunalaisiksi, häpeään tai jyrähtämällä.

Kauhistuttaa ajatellakkin miltä Suomen rannikko olisi tullut näyttämään jos se oli silvottu kaikilta osin siinä mitta kaavassa kun oli suunniteltu, onneksi suomen kansa on nyt herännyt puolustamaan omaansa, näiden hetkellistä rahan hurmioita tavoittelevilta. Lisäksi on tietenki kansan osa jolla no idea mitä oikeasti on tekeillä, mikä näiden suunnitelmien oikea luonne ja vaikutukset ovat. Heille on maalattu sama harha maisema asiasta minkä itsekin ensin näin, uskon että tämä propaganda on ollut tietoista.

Itse olen katkaissut juureni, minun onnellisuuteni ei riipu näistä ihmisistä ja tapahtumista. Eikä millään niin ollen ole otetta minuun        

On totta että tämä on väkevä kirjoitus ja tunnen, etten saisi sanoa tällaisia asioita ääneen. Kuka tai mikä sen tunteen antaa, voimme kukin arvailla. Tämä kaikki on kuitenkin tapahtunut ja enemmänkin, enkä muuta mielipidettäni jollei joku näytä toteen että toisin on toimittu. Ihmiset ei uskalla puhua, ei astua esiin, ei poiketa rivistä, ei pyytää oikaisua kyseenalaisissa menettely tavoissa, sillä pelotteella joka on meidän kaikkien havaittavissa ilmassa.

Lakimies tuttuni jota kehotin menemään eduskuntaan selkeiden kirkkaiden kantojensa johdosta, sanoi pysyvänsä mieluummin rivi kansalaisena, että saa olla huutamassa barrikaadeilla. Totuushan on että kätesi sidotaan jos olet vähänkään korkeammassa asemassa, kuka sitoo? Kuka uskaltaa pyristellä irti ensimmäisenä, alkaiskohan siitä todellinen kansan vapaus. kun yksilö irrottautuisi byrokratian otteesta ja ryhtyisi toteuttamaan ihmisen asiaa eikä tukemaan horjuvia rakennelmia jotka saavat happea elääkseen vaan porsaanreiistä.

Entisessä elämässä koodarina ollut ystäväni sai aikaan tavattoman hiljaisuuden muutoksen mahdollisuudesta tietoisuuden avaruudessani pienen ihmisen osalta, osuudesta maailman tapahtumiin todetessaan, niin se oli Titanicinkin ohjaus kiinni yhdestä ihmisestä kuka oli ruorissa.

image-normal.jpg

Korkeimman kädellä kauniiksi maalattu taivas Revon Ranchin yllä ja ilman alan tyyneys. Pysähtyneestä hetkestä voi saada kiinni,kuvan taltio meille Kaisa Häkkänen