image%20%284%29-normal.jpg

Kummallista kuinka vaikeaa on ottaa vastaan itselle jotain mitä oikeasti haluasi ilman mitään edellytyksiä täyttää uskomuksia tai olla järkevä. Lancelott(i.Arcletic Classy Jac e.Chocos Charm Tequila) on ensimmäinen omassa tallissa syntynyt varsa jonka päätin antaa jäädä itselle. Se on kaikkea muuta kun mikä minua yleensä kutsuu. Rohkenin ottaa vastaan jotain vaikka se ei ole haastava, taloudellisesti järkevää, vaikea vaan kiltti, suorastaan suloinen, omalla hiljaisella tavallaan valovoimainen.

Ihmisiä jotka voivat ilmaista itseään rajaamatta ilmaisukykyään kenenkään pelotteiden asettamaan rooliin ja uskaltavat sanoa miten asiat ovat niiden oikeilla nimillä ei enää tapaa joka kulmalla. Niin ikään harvinaista on että näkö kyky joka ulottuu asioiden todelliseen luonteeseen eikä näkymään jota tarjotaan sopivan vaikutusten aikaan saamiseksi tai virheellisen mielikuvan luomiseksi tyydyttääksemme tarpeita joita luulemme tarvitsevamme.

On paljon puhuvaa kuinka useasti ihmisten kanssa keskusteltaessa huomaa että he eivät ole tottuneet siihen että heitä puhutellaan niinkuin asiat ovat. Siitä ilmi selvästi ihastutaan tai pahastutaan. Joko tai. Riippuen siitä  onko kokoajan kokenut olevansa joukkoon kuulumaton,jotenki syrjäytynyt vallitsevasta ajan hengestä vaan onko korrekti ja huolellinen rakennelma häiriköitynä jossa usein epäsuorasti varoitetaankin mikä on sallittua aluetta mikä ei, mitä sopivaa sanoa mitä ei.

20131003_154549-normal.jpg

Toivoisin jokaiselle ihmiselle rohkeutta uskoa omiin unelmiin, sillä se on alku sille että ne muuttuvat todeksi. Typykän ja Valon tytär jota minä kutsun Bombellaksi tällä hetkellä ja se saattaa muuttua. Me emme ehkä ole enää sama huomenna kuin tänään. Tämä tyttö on tullut kotitilalleen oppiakseen ratsuksi, voiko mukavampaa olla kuin kulkia omiensä vierellä silloin kun se on tarpeen.

Tarkka näköisyys syntyy siitä ettei ole enää tarvetta olla aktiivisesti käynnissä ollakseen valmiina puolustautumaan, olemaan ajan tasalla tai mitä tahansa vastaavaa täyttääkseen jotain ennalta mahdollisesti odotettavaa, vaan kykenee tarkkailemaan tilannetta ilman tarvetta muuttaa sitä. silloin ilmaantuu tilaa nähdä esteettä asioiden oikea laita.

Monesti tuntuu ja niin se taitaa ollakkin että hevoset ymmärtävät enemmän puhetta kuin ihmiset joiden kanssa pitäisi leikkiä että tämä muka tarkottaa tätä, vaikka molemmat tiedetään mitä se oikeasti on. Niitä asioita ei kohdata ja käsitellä joka juuri niistä kahleista vapauttaisi. Ei myöskään monesti hevosten kanssa vaikka ne olisivat sopivasti tarjolla.

Ehkä meille kaikille on oma aikamme. Ehkä meidän tehtävä ei ole yrittää muuttaa sitä vaan puhua omaa tämän hetken totuuttamme. Elämä kuitenkin toimii meidän kaikkien opettajana. Mieti rajaako joku sinun aistejasi vai rajaatko ollenkaan, jos niin miksi ja milloin? Miltä se tuntuu?Mihin tarpeeseen sitä tehdään? Voisiko ilman sitä elää?

poseerauskuva-normal.jpg

Kenen oma minä sitten olen, näetkö minut? Oliver on ehkä hauskin ja hymyilevin hevonen jota olen koskaan tavannut. Sen seurassa on mahdottoman mukava olla, se vaan karsii sinut kaikesta turhasta. Se on toisaalta helppo ja toisaalta haastava, juuri sen vuoksi että se lahjomattoman kiinnittynyt asioiden todelliseen laitaan, aina.

oliver%282%29-normal.jpg

Blanket Jac on Pikku ukon täysveli ja sen yksi täys veli voitti jopa Euroopan junior reiningin ja menestyy kaikessa muussakin, kaikki sen sisarukset ovat poikkeuksellisen omaperäisiä hevosia, appaloosia aidoimmillaan. Kuitenkin luulen että Oliver haluasi vain olla jonkun oma, jonka kanssa saisi elää.