Kova otteiset pakkaset toivottavasti,.. ovat tältä erää ohi. Tallissa vallitseva kiireetön tunnelma oli sensijaan tervetullut ja tarpeellinen niin hevosille kuin meille muillekkin.  Tuntuu jollain tapaa siltä kuin luontokin puhdistaisi itseänsä ihan tosi tarkoituksella. Valkeat lumi kinokset uudistaa maiseman ja purevan pakkasen pirteys leviää väkisinkin kaikkeen elävään. On se niin ihanaa, tuo lumi!!

Ensimmäisen kerran pitkään aikaan on ollut aikaa keskityttyä omiin hevosiin ja omiin nuoriin koulutettaviin josta hevosetkin tuntuvat olevan kiitollisia. Kyllä on mukava ottaa hevonen kun aika ei koko ajan juokse perässä ja jaksaa huomata yhtä sun toista ympärillään ja myös puuttua asioihin mitkä sitä vaativat.

Pitkät pimeät päivät panivat myös liikkeelle koko tallin uudelleen organisoinnin, paikkojen järjestämisen, siivoamisen ja töiden saattaminen oikeisiin mittasuhteisiin. Tämä ei kuitenkaan riittänyt vaan vieläpä miehet panivat piha tallit remontin alle kun siihen kerrankin on tilaisuus.

Tarkka silmäinen bongasi myös Meganin piha piiristä muutaman päivän ajan. On se mahtava nainen!

Tahdin hiljentyminen saa aikaan ihmeitä. On aikaa miettiä asiota nähdä niitä ja oivaltaa kuinka läheltä vastaukset löytyvät. Niin, kai se elämän viisaus tulee vain elämällä. Kyvyllä ymmärtää itseään, antaa tilaa toisille, huolehtia vain oman elämän ja siihen kuuluvien asiosta, omista rakkaistaan. Pitää kiinni omista oikeuksistaan ja olla ennenkaikkea rehellinen itselleen siitä mitä haluaa ja mikä on tärkeää ja myös rohkeutta toimia sen mukaisesti.

-k-