Jos emme itse auta itseämme muuttumaan paremmaksi, maailma auttaa siinä halusimme tai ei. Maailman toiminta formaatti on sellainen, se menee aina luonnollisesti kohti parempaa ja kohti tasapainoa. Meillä tulee olla vain avoin vastaanottavainen mieli lukea eteen tulevia asioita meidän hyväksemme, vaikka ne olisikin kipeitä ne kohdattaessa. Kun ajatus kirkastuu jälleen pystyy ymmärtämään. Tapahtumat ilmestyivät vain meidän omaksi parhaaksemme.
Meidän tulee ymmärtää, ettei ole mitään tarvetta tuottaa kärsimystä toiselle, jokainen kyllä järjestää sen itse itselleen omilla teoillaan.
Ei tarvitse antaa toisten sitoa vaikutuksellaan ja muutos yrityksillään meitä omaksi hyväkseen itseensä ”huonon omantunnon kun et antanutkaan itsestäsi” tunteiden taakalla.
Keskity pitämään oma karmasi puhtaana, älä suostu astumaan tulevaisuuteen mukanasi likaa kun antaudut toimiin, jossa on halu saada oikeutta olla oikeassa. Totuutta ei voi muuttaa, se kulkee kokoajan energia kentässämme sellaisena kun se todellisuudessa on, yritimmepä saada ihmiset ajattelemaan mitä hyvänsä tai ajattelipa ne mitä hyvänsä.
Jostain syystä minun tarvitsee kokea tämä kaikki elämässäni, minua mahdetaan rakastaa hyvin paljon jossain koska näin tapahtuu. Näin minä saan tilaisuuden kasvaa paremmaksi, eheämmäksi, täydemmäksi, onnellisemmaksi riippumatta ulkoisista olosuhteista.Jokainen Valon Soturi on pelännyt käydä taisteluun.
Jokainen Valon Soturi on joskus pettänyt ja valehdellut.
Jokainen Valon Soturi on kulkenut tietä, joka ei ole ollut hänen tiensä.
Jokainen Valon Soturi on kärsinyt turhan päiväisten asioiden vuoksi.
Jokainen Valon Soturi on ajatellut ettei ole Valon Soturi
Jokainen Valon Soturi on epäonnistunut henkisissä velvoitteissaan.
Jokainen Valon Soturi on sanonut kyllä, kun on halunnut sanoa ei.
Jokainen Valon Soturi on haavoittanut rakastamaansa ihmistä.
Sen vuoksi hän on Valon Soturi, siksi että hän on kokenut tuon kaiken,
eikä ole menettänyt toivoaan tulla paremmaksi.

Paulo Coelho