Kaikki tietää sanonnan kuinka kaikki loppuu aikanaan mutta kuinka moni tulee ajatelleeksi että kaikki alkaa aikanaan. Kuten Johanna niin osuvasti sanoi.
Muutamia vuosia sitten, minulle yritettiin kovasti myydä ja tarjota valmiita hevosia useasta suunnasta opettajiksi Ronjalle, ällistyin kun huomasin että paras mahdollinen opettaja, kaiken kokenut hevonen löytyy omasta tallista, miten sitä niin suvereenisti ohittaa aina omat rikkaudet, joita ei miellä siksi jotenki ollenkaan. Jonkun muun tarvitsee monesti osoittaa ne. Vihtorin huomaan pystyi huoleti rakkaan Ronjani laskemaan.. Seuraavaksi huomasin kysyväni Rolfilta kun vihdoin viimein Ronjakin saatiin valmennuksiin mukaan, että missä ihmeessä tuo tyttö on oppinu tommoseksi, vaikka en oo opettanut sitä yhtään? Rolf sanoi,”no, kenenhän kanssa se on elänyt, silloisena ajankohtana, viimeiset 14 vuotta”...meni hetki enenkuin meni perille. Niin aika paljon on pihalla tapahtunut tässä välissä kaiketi. Aika kului, kunnes koin ajan olevan sopivan antaakseni hänen valita ensimmäisen aivan iki oman quartterin, valita sille mieleinen emä ja isä. Mimosa ja Akseli olivat nämä vanhemmat ja Cas Cas mitä syntyikään. Olimme kaikki haljeta onnesta Ronjan puolesta. Oma matka oman hevosen kanssa on paras matka. Jäädä kattomaan miten käy tällä matkalla vaatii valtavaa rohkeutta kohdata itsensä. Yhtään hevosta jonka olen rakentanut yhdessä nuorten kanssa, vähäisemmänkin aikaisemman kokemuksen kanssa, ei ole mennyt vikaan, ne ovat onnistuneet aina. Mikä tähän on syynä? Ronja kuitenkin aloitti tämänkin itse, omin päin. Huomasin tosin, että ennen aloitusta sulkeutui päiviksi huoneeseensa vierellään puolen metrin pino vuosien aikana kerääntyneita hevosen aloitus ja koulutus videoita. Tallin käytävällä sanoi kyllä  kerran että alkaakohan munkin vaikeudet tästä nyt kun on oma hevonen, seurattuaan aikuisten touhuja kaikki nämä vuodet. Siihen täytyy sanoa ”ei ala.” Vaikeaa on olla menemättä jatkuvasti väliin ja hätiin vaikka mitään tarvetta ei olisikaan. Meganin sanojen viisaus kaikuu korvissa uudestaan ja uudestaan- ”she needs to try by her own” Maltan ja menen sitten kun pyydetään.
Jostain syystä kaikki mitä meille tapahtuu hevosten kanssa, tapahtuu meille. Jostain syystä edessämme on juuri se hevonen. Vaikutamme itse omilla valinnoillamme tai sillä ettemme valitse itse. Asenteesta millä kohtaamme edessä olevan. Kun antaa näiden omien tapahtumien johdattaa ja opastaa meitä olemme puolimatkassa ehdottomaan tyytyväisyyteen, suurimpaan elämän onneen, sellaisena kun se eteen avautuu. Joka ainoa hetki uudestaan.

7.jpg

Asiat voivat olla yksin kertaisia ja arki antaa koulutus tilaisuuksia koko ajan.

9.jpg  11.jpg

Rakastaa voi joka puolelta, isosti, antaumuksella ja tosissaan.

12.jpg 

Minun, minun ja minun

3.jpg

jos vaan uskallat ottaa vastaan..

4.jpg   2.jpg

..kaikki tämä on sinun.

1.jpg

Se hetki voi olla kaunis, yhteinen.

16.jpg  17.jpg

Mitä asiat voi olla jos niitä ei yritä muuttaa, vain ottaa vastaan.

5.jpg

Kun koko maailma on meidän