..ja lista jatkuu. Quarter hevonen on yksi maailman suosituimmista roduista, eikä ihme. Sen monipuolisuus on vailla vertaa, siinä missä se on työhevonen, se on myös helposti harraste sekä kovan luokan kilpahevonen. Jalostus työstä valvoo maailman suurin rotujärjestö AQHA jonka pää maja sijaitsee Amarillossa, Texasissa. Siellä pääsee tutustumaan quarter hevosen kasvatuksen alku lähteille ja sen tilaan nykyisellään  ympäri maailmaa. Malttamattomimmat pääsevät tästä linkistä ihan heti pienelle tourille Amarilloon .

http://host.newspin360.net/aqh/

..Quarter hevonen, appaloosa ja paint hevonkin parhaimmillaan on luotu tasapainoon silmin nähtävästikkin kehostaan. Sen rakenteen ääriviivat piirtyvät voimakkaasti rajaten jalat kehon alle. Se ei hae luonnollisesti tasapainoa vain kaulastaan, vaan jaloistaan. Quarter hevosen liike on luonnostaan sulava, sulokas. Se etenee vaivattomasti energiaa säästäen, ollessaan tasapainossa kehostaan. Se ei kykene liikkumaan tyynesti jos ei saa säilyttää, sille rakenteellisesti ominaista asentoa. Mitä vahvempi rajaus rakenteessa juuri tältä osin on, sen mahdottomampaa väärässä asennossa liikkuminen fyysisesti hevoselle on.

Luonnollisen asennon estymisestä seuraa vajausta energian, elinvoimaisuuden, virtauksen funktiossa rangassa. Se taas johtaa suoraan käytännössä taipuisuuden ja elastisuuden katoamiseen, josta aiheutuu aina jonkun asteisia ongelmia.Tässä syy miksi toiset hevoset ovat "tarkempia" ja niitä sanotaan yleensä vaikeiksi vaikka ne itse asiassa ovat eniten opettavaisia juuri sen takia etteivät hyväksy sitä, mutta se mielellään selitetään monesti toisin. Lämminverinen ravisukuinen hevonen saattaa pystyä rakenteensa puolesta liikkumaan mitä ihmeellisimmissä ennen näkemättömissä askel lajeissa ja ovat vieläkin jotenkin ratsastettavissa. Suomen oloissa kengittäjätkin ovat tottuneet kaikenmoisiin solmuun käänneltäviin lämminverisiin ja monesti käy niin että, yrittää tietämättömyyksissään vääntää jalat kehon ulkopuolelle, johon quarter hevonen harvoin kykenee.

Se on siis yhtä aikaa aivan älyttömän helppo ja vaikea. Tai paremminki haastava. Jos annat sen olla ittensä alla tasapainossa, se on maailman helpoin hevonen aloittaa ja käsitellä. Ne ovat niin yksinkertaisia kouluttaa ja ratsastaa että tuntuvat tekevän kaiken itsestään. Jos hevoselta evätään tähän mahdollisuus, usein ratsastajan omien rajoitteiden, etenemisen paineiden, tai pelkojen tähden, tulee eteen taas se toinen puoli.

Ei ihme että itselleni tämä rotu ei löydä vertaistaan, minulle jolle elämisen tasapainon tutkiminen on alituinen aihe. Aina on oma koti opettaja paikalla, jossa seuraukset on luettavissa oli kuuntelu tuulella tai ei.Tulin tänä keväänä siihen tulokseen, että nyt päättyi jahkailu ja loppu tämä näin monen hevosen omistamisen syyllisyydestä. Minä saan pitää tässä elämässä näin monta hevosta ja ratsua itselläni ja sillä siisti. Johon Teija puheissa ollessamme vapautuneesti nauraen yhtyi. Päätettiin, ei tarvi järki syitä monen hevosen omistamiseen.

Upeita upeita Teijan hevosia. On ollut helppo antaa hevonen Teijan rakkaudelliseen huomaan, siinä kun viihtyy ja viipyisi itsekkin. Teija on meidän hevosten hammas huoltaja ja tästä pääsee hetkeksi hevosen henkäykseen.

http://hevosenhenkays.net/

1.jpg 

3.jpg 4.jpg

 

5.jpg6.jpg

Neroli. Neena ja Pleskun Iso poika.

7.jpg 

8.jpg 9.jpg

Teija sanoi sen niin osuvasti, kuinka Saran kanssa suorastaan hätkähdyttää sen oma tieto. Sara on Typykän ja Jätkän tyttöjä.

10.jpg 11.jpg

Legolass ja ylemmässä seurassa Neebos ja jatkuu alempana

30.jpg 31.jpg 33.jpg32.jpg 34.jpg 35.jpg 36.jpg37.jpg 38.jpg

Kuva sikermä jota ei voinut vastustaa koska se oli vastustamaton...vai voiku joku?...Kuvissa Neebos ja pieni oma ihmisensä. Neebos on Neena ja Valon lapsi.

 

24.jpg 25.jpg

Yksi Valon varsoista Colleenin kanssa.

99.jpg

Pohjoisessa oleskeleva Valon tyttö, yhdessä Helinän Mc Cue tamman kanssa.

010.jpg037.jpg

Jennin ja Villen paras kaveri Nelli, Neenan ja Valon tamma varsa. Huomaa Nellillä valkoinen sydän persuksissa.

10885120_815707715169747_497341552394561 1013552_560345984039256_112277604_n%5B1%

 Ihanista ihanin Bella, bella. Valon ja Typykän yhteinen ensimmäinen tytär. Tuulan Starck Stablella on tarjolla hevos rakkaalle laatu kamaa, pistäydy putiikkiin.

http://www.starckstable.fi/sv/shop

https://www.facebook.com/pages/Starck-Stable/484947854912403?fref=ts

056.jpg058%20%E2%80%93%20Kopio.jpg

Lancelott, Lillin ja Valon 2 vuotias ruunapoika.