Kummallista miten pitkä ja miten lyhyt tämä kesä oli samanaikaisesti. Jollain käsittämättömällä tavalla tapahtui niin paljon ja silti vähemmän riitti täyttämään koko kesän. Ranchi matkaa kokoajan vahvemmin omaan suuntaansa se on varma. Ja jokainen,  joka on pihaan saapunut on varmasti saanut tuntea sen käsittämättömän rauhan, ikään kuin astuisi toiseen aikaan. Ehkä olemmekin..

Meillä osataan pistää arjen juhlat pystöön asiasta kuin asiasta, tänä kesänä niitä tuntui olevan yhtenään. Kun kevään valmennus rupeama oli ohi, vietettiin aikaa ranchillä vieraita vastaan ottaen ja kylään tullaan tietenkin hevosten kanssa. Mahtavaa on saada omia varsa lapsia aikuisina tänne mummolaan. Leirejä ja erillaisia päiviä järjestettiin toiveiden mukaisesti millon kellekkin. Erityisesti jäi mieleen Päivä Ranchillä jolloin vieraat tutustuivat Ranchin arkeen.

1229890_10151781268189383_844483545_n-no

Todellisuus Ranchin arjesta on tarua ihmeellisempää. Ranchi päivä.

Shelly ja Eileen oli melkein kesän ykkös juttu. Shelly tuli itse tuomaan tekemänsä satulat Ronjalle ja Leenalle.  Kumpaankin satulaan oli käytetty samaa runkoa, mikä oli tehty varta vasten edesmenneen Bill Hornin toiveiden mukaisesti hänelle itselleen. Reining maailmassa puhutaan vieläkin kuinka hänen mukanaan katosi valtavasti korvaamatonta tietoa ja taitoa. Paikallisille hän oli legenda jo eläessään. Tiedät mistä yritän puhua kun pääset kokeilemaan Shellyn tekemiä satuloita joita nyt meidän tallissa on jo kolme eri rungoilla, kohta enemmän.

Raimo täytti 50 vuotta ja sitä juhlaa seurasi välimeren risteily. Sinnekkin päästiin matkaan kuin ihmeen kaupalla, passitkin oli juuri sattumalta uusittu. Suunnittelimme Tallinnan risteilyä kun kumpikin meistä halusi merelle ja eikä tullut kuuloonkaan mikään miljoonia maksava reissu ulkomaan risteilylle ja aurinko rannat ei sinänsä kumpaakaan kiinnostanut, Raimo oli ilmaissut jotain Nizzasta ja minä tykkäisin historiasta ja välimeren satama kaupungeista... Ruokakaupassa kuitenkin eteen osui Apu, jota en koskaan lue, jostain syystä otin sen käteen ja aukaisin ensimmäisen sivun jossa oli risteily mainos, ajattelin e-hei, panin lehden pois. Kuitenkin palasin hetken päästä hakemaan lehden” 3,90” no, ehkä raskin ostaa tän.  Kotia tullessa avasin netti sivut lehden mainoksen osoitteeseen, siellä oli äkkilähdöt, kaksi yhden hinnalla Nizza, Korsika, Rooma, Napoli, Montenegro ja Kroatia, juuri oikeat päivät Raimon jahtien ja minun valmennusten välissä, en edes uskaltanut kertoa siitä heti. Paria tuntia ennen kuin aika meni umpeen sanoin, ”ois tämmönen”, no sinne mentiin,tuki joukot kannusti ja tila hoitu. Unohtumaton matka.

20130901_133026-normal.jpg   WP_000244-normal.jpg

Muskeli mies ja sen mimmi välimeressä

http://www.kristinacruises.com/

Ja sitten se Ykkös juttu Miika ja Maria saivat toisensa. Häitä vietettiin Revonlahden kirkossa ja Toivolan tunnelmassa aikojen takaa. Päivän paria kyyditti poikamies vuosien vaki taxi kuski Leena joka koskettavasti, sanoi auton aitojen kukkien alkuperän johtuvan siitä että ”aito rakkaus tarvitsee aidot kukat koristeekseen”. Ja siitä me kaikki heidät nähneet olemme yhtä mieltä.

20131012_124638-normal.jpg

Joskus rakkautta voi oppia omilta lapsiltaan. Maria ja Miika.

WP_20130228_019-normal.jpg

Ja muuta hääväkeä Helmi, Ronja, Johanna ja Johannan Muru( joka sai nimensä tarinan mukaan jonka kerron joskus toiste) ja sit Tuomo.

 

WP_20130228_024-normal.jpg     20130803_211349-normal.jpg

Ja aikuseksi emme kasva koskaan minä ja Ritari ja tässä nuorempi pariskunta Vanhatalo, Joona ja Lilli.

 

18-normal.jpg  12ronja%20vihtori-normal.jpg

Jos ei itse kerennyt tekemään jotain mitä halusi, ainakin sen teki joku muu ja sittenhän asia oli hoidossa. Lilli ja Ronja kävivät uimassa hevosten kanssa. (Konsta Tremendeous lan i.Wireless Lan e.Nics Gray Nena ja Vihtori)

vaellus%20onni-normal.jpg     

Onni ja marjo vaelsivat kaksistaan kuusamon vaaroilla(i.Turbo Plates e.Chocos Charm Tequila)

onni%20ja%20marjo%20tuntureille-normal.j

ja matkaan varustauduttiin niin ettei takapenkkläisiä olisi edes mahtunut mukaan.

 

11-normal.jpg

Ritari istutti koko pihaa koristavat ja mieltä kirkastavat auringon kukat meidän ja ampiaisten iloksi ja nyttemmin myös lintujen jotka käyvät suoraan kuivuneista kukista hakemassa siemenet.

 

FOT89D-normal.jpg

Freestyle reining varma paikka bongata ranchin klaani, tai ainakin osa siitä. Viidakon villi ja viidakko hevonen Vihtori, voittoisa Hall of Fame ratsukkoTremendous Lan ja Lilli sekä Rölli peikon rouva ja sen ratsu(Blanket Jac)

Keittiö keskustelut jatkuvat Johannan ja Lillin kanssa Helmin lähtiessä opiskelemaan Haapavedelle. Apu miehitystä luvassa tarpeen vaatiessa Ronjalta, Murulta ja Kaisalta joka opiskelee Limingassa sekä tietenki Tuomolta joka avitti jo koko kesän Ranchillä ja nyttemmin on Texasissa Brucen luona opiskelemassa.  Empä olisi voinut parempaa toivoa meidän joukkojen osaksi kuin päästä sellaiseen oppiin mitä Bruce edustaa. Jotenki niin ”oikea ja aito” Cowboy sen sanan varsinaisessa merkityksessä, sitä ja vain sitä yksinkertaisuudessaan. Jos haluat tsekkailla Tuomon kuulumisia , se onnistuu Shellyn facebook sivuilta jotka löytyvät aiemmasta blogi kirjoituksesta.

20131012_141041-normal.jpg  20131012_141549-normal.jpg  20131012_141607-normal.jpg

Kuvassa Kaisa kurikasta Vihtorilla ja Ronja Chillalla(i.Raisin Jac e.Fiftys Cinderella) lähtemässä maastoileen.

Talvea kohti mennään iloisin mielin vielä syksyn tunnelmissa ja kesän jättämissä jäljissä.

.