IMG_0831-normal.jpg

Plexi,Halla Plex, Harri (i. Turbo plates e.Junes Gold Magic) ja Suomenhevos kaveri leireilemässä

Joskus aikojen alussa hevonen oli henkisyyden vertauskuva. Ratsastus oli henkinen taiteen laji, joka miellettiin äärimmäiseen harmoniaan sisäisen voiman hallinnasta, heijastaen itseään hevosesta kuten missä tahansa muussa lajissa jolla terävöitettiin ja omaksuttiin sisällämme piileviä taitoja, paikantaen harjoittamisen avulla oma sisäinen voima. Riippumatta siitä missä hevosta käytettiin.

samsung%20activesta%2010%202013%20270-no     samsung%20activesta%2010%202013%20263-no

Esteri Girl Of Raindrops (i.Turbo Plates e.One april star)vihdoinkin satulan alla ja kuka muukuin Tuomo antamassa hevosen olla hyvä.

Jossain vaiheessa moiselle ryhdittiin nauramaan lapsellisena ja ilman aikoisena pelleilynä, hevosethan vain ovat eläimiä ja ratsastuksen tuli olla edistyksellisesti vain suorittamista tekniikalla ylevästi ja fiksusti. Järkevää oli vain hevosen hyödyntäminen, oli se sitten sodan käynnissä tai työjuhtana. Sittemmin se on ollut jos jonkinlainen urheilu väline, status, oman egon pönkitys objekti ja onneksi joskus vaan hevonen.

IMG_3645-normal.jpg  IMG_3650-normal.jpg

IMG_3616-normal.jpg

Akseli, Wireles Lan saamassa ohjeita kuvauksia varten,ehkä maailman helpoin kuvattava.

Nyt taas tuntuu olevan aika jolloin ihmisiä viedään omaan alkulähteeseensä perin kummallisella tavalla. Tarjolla on jos jonkinlaista kurssia , merkkisuoritusta, koulutusta jotta voit olla sitä, mitä alun perin olet aina ollutkin. Mahtavatko ihmiset ymmärtää kuinka monesti sisältö onkin sitä, että tuet omaa sisäistä käsitystäsi ettet itse kykene ilman ”jotain” ulkopuolista mihinkään. Ilman koulutusta, titteleitä ja merkkejä et ole mitään. Kuinka luonnollinen sisäistettävä väylä, yhteys sisäisen vaistoon ja viisauteen ohjataan tyystin toisaalle. Viesti on ikään kuin ”katso kaikkialle muualle mutta älä itseesi”. Jos unohdat ulkoa opitut fraasit ja toiminta mallit mitä olet oppinut kursseilla.  Ei hätää lähetä emailiä ohjaajallesi tai viesti facebookissa ja pääset kertaus kurssille, vieläpä jos uusit  -50%  taas tiedät miten toimia. Joka kerta kun toimimme näin, viemme itseämme pois omasta voimastamme. Kuinka voimme ikinä voimaantua jos aina joku muu, kertoo meille miten meidän tulee käyttää itseämme? Jos koskaan se mitä me olemme ei riitä? Ja jos rohkenet kuvitella että pärjäisit ilman sitä, joku kaikki tietävä valveutunut kyllä nopeaa vie orastavalta heräämiseltä jalat alta. Huomaan kuinka närkästyneenä niskoittelevia ”et kuulu joukkoon” ihmisiä yritetään ojentaa, tietenkin hyvää tarkoittaen.

25-normal.jpg  IMG_1426-normal.jpg

Mami, Vics Nu Cinnamon sarin kevät vierailulla ranchillä

Vaatii rohkeutta pitäytyä siinä, mitä kukin omassa sisimmässään tietää olevan totta. Vaatii äärimmäistä rohkeutta kehdata uskoa omaavansa kaiken mitä tarvitsee, pelkäämättä leimautumista ylimieliseksi ja omahyväiseksi. Jos uskallat antautua omalle sielun matkalle, kaikki valintaasi tukevat asiat tulevat kyllä luoksesi, lakkaamalla yritystä hallita tilanteita vapautuu työkalut olevaiseen tavalla jota emme ole tienneet olemassa olevankaan. Tietoisuus omaan voimaan, viisauteen avautuu kerros kerrokselta kuin itsestään.

9%20%282%29-normal.jpg  IMG_0624_1-normal.jpg

Mikelo (i.Wireless lan e.Chocos Charm Tequila) yhdessä Anun kanssa omalla tiellä.

Mitä haluamme vaurastuttaa omaa henkeämmekö vai omaisuutta ja ansioita?

samsung%20activesta%2010%202013%20326-no       samsung%20activesta%2010%202013%20316-no

Johanna oman Mantelin(i. Raisin jac e.Whiz Vanna Moon) kanssa ensi askeleissa ratsuksi.

Kuka uskaltaa olla rohkea? Etkö hoksaa miten yhteiskunta ottaa meidät hallintaansa tosi ovelasti, kun meidät laitetaan riippuvaiseksi rahasta. Meidät kytketään tarpeeseen ansaita riittävästi rahaa. Selviytyäksemme joka päiväisistä toimista ja tarpeista, jotta voimme ansaita rahaa. Meidän tulee olla sitä ja tätä, jotta pääsemme tiettyjen asioiden piiriin.  Meidän tulee ensin olla kirjautuneena sinne ja tänne, jotta voimme asioida siellä ja täällä, tulee olla netti avaimet sinne ja tänne, mutta sitä ennen, jotta pääset sen tekemään sinulla täytyy olla… huh!!

valo%20013-normal.jpg  valo%20168-normal.jpg

valo%20055-normal.jpg

Prinsessa Valo, Arcletic Classy Jac, rakas siitos orimme joka on niin kiltti että itsekkin täytyy hieraista välillä silmiä, onko se oikeasti ori??

Onko henkilökohtainen hyöty ja hetkellinen menestys elämän vakautta tähdellisempää? Mitä menestystä elämässä haluat? joskus saavutettu menestys jää huomaamatta, kun haikailemme jonkun perään jonka luulemme olevan sitä mikä tekee meidät ”joksikin”.

15-normal.jpg

Mimmi tietää mikä on tärkeää

Illuusio materiaalin, pinnallisen hyvinvoinnin ja saavutusten arvo maailman apuun säilyy, hetkellisen hyvän olon tunteen johdosta. Jos emme koskaan pysähdy miettimään minkä perässä juoksemme ja miksi emme uskalla pysähtyä. Jos elämme itsemme ulkopuolta käsin niin ainoa keino pitää harhalla luoma hahmomme hengissä on ruokkia sitä kaikella mikä tulee ulkoisesta ansioista, tavarasta. Mittaamme itseämme yleisesti hyväksyttyjen ja haluttujen saavutusten perusteella .

19rinka%20tyytyv%C3%A4isen%C3%A4_1-norma

Rinka tietää tyyväisyyden taian

Ihminen itse työntää elämän itsensä ulottumattomiin omien valintojensa tähden. Suostumalla toimimaan itseänsä vastaan, jättämällä kuuntelematta sisäistä ääntään. Sinä tiedät ja tunnet milloin haluaisit valita toisin, mutta emme uskalla, pelkäämme seuraamuksia, ajattelemme kaikkea sitä mikä ei ole nyt, vaan mitä mahdollisesti tapahtuu. Voit helposti kokeilla miltä tuntuu jos olisit kaikesta vapaa ja samalla pääset aitio paikalle tunnistamaan omat pelkosi, kokeilemalla yhden päivän ajan sanomalla kaikille ja kaikella niin kuin ihan oikeasti haluaisitkin. Tulet huomaamaan hyvin nopeaa, että useimmiten sinun halutaan pysyvän entisenlaisena. Kaikki ne etuudet  joita olet antanut ympäristöllesi tulevat esille. kaiken sen jonka olet itsestäsi vähentänyt, onkin jo liikaa. Sinä itse olet rajannut omat oikeutesi. Eikä ole yhtään helpompaa ryhtyä vaatimaan hevoselta enemmän kuin se on tottunut, toisenlaisia asioita. Asettumalla omalle puolelle ja myös seisoa siinä vastustuksen ollessa kovimmillaan. Rajaten vain oman alueena, pitäen kiinni vain omista asioista, se onnistuu vaikeimmissakin tilanteissa hevoselta, vaikka joutuisimme käyttämään kovastikkin voimaa pitäessämme kiinni omasta otteestamme. Salaisuus on siinä ettei pakoteta hevosta etenemään meidän halumme suuntaan, vaan annetaan sen itse liikkua muutokseen . Sillä se tunnistaa ettet yritä viedä mitään siltä. ja siinä on suuri viisaus mitä voimme hevoselta oppia.

13100011-normal.jpg

Mirkku tietää mitkä asiat ovat vähemmän tärkeitä

Kaiken kaikkiaan tiivistettynä tämä tarkoittaa sitä että ihminen ottaa vastuun itsestään ja asioista joiden vaikutus piirissä on, lakkaa syyttelemästä muita ja keksimästä tekosyitä miksi ei toimi asioiden korjaamiseksi. Todellista rohkeutta on mennä omaa vauhtiaan ja taivaltaa omaa matkaa.

3-normal.jpg

Ronja ja Cas Cas Wire on Casanova (i.Wireless Lan e.Dun it For Glory)

Me autamme ihmisiä ja itseämme kuten hevosiammekin, ettemme suojele niitä niiden virheiltä, niitä ei itse asiassa edes ole, ne ovat vain ”ohjattua kohteen löytymistä”. Mitä ajattelet siitä jos sanon, ”kukaan jota ei kohdella normaalisti ei opi olemaan normaali”.

7-normal.jpg

Ja Vihtori Vanhatalo ei ole koskaan tieltää poikennut, Ronja matkassa. Tämän hetken ikuisti kuvaksi Jonna Heikkinen.

Lakataan etsimästä sitä oikeaa tietä, tehkäämme oma tie omista askelista ja omasta elämän sisällöstä joka meidän jokaisen oma. Tehdään omista asioista säkenöivän voimallisia arjen jokaisessa hetkessä ja jälkeemme syntyy tie joka aivan meidän omamme jokaiselta tuumaltaan.