Nää on nyt kai niitä toisia..

Muuttuva maailma, mihin olet oikein menossa? Haluanko ollenkaan olla mukana?

Enemmän, isommasti, tehokkaammasti, taloudellisemmin.

Mitä minä sillä teen?Entäs sitten? Tähänkö tahdon aikani käyttää? Onko tämä muutos jota haluan?Mitä todellisuudessa tapahtuu? Minkä kustannuksella tämä tapahtuu?

Kaikkia yhtäkkiä on niin paljon. Ennen riitti että meni ostamaan maitoa ja voita, nyt niitä on kymmeniä laatuja, silti mieleistä ei löydy kaksi kilometriä pitkästä hylly tarjonnasta? Ennen ostettiin vain”maitoa”ja”voita”.

Ymmärrän etten voi vastata nykyisten viestintä välineiden nopeuteen reaali ajassa, en voi kouluttaa hevosia enempää kerralla kuin todellisuudessa voin, valmennan sen verran että riitän siihen kokonaan ja kaikkeen muuhunkin, olen edelleen sama ihminen kuin ennenkin, en ole muuttunut.

Haluan hoitaa hevosiani itse, haluan tuntea oppilaani, haluan nähdä ihmiset edessäni en koneella, haluan itse laittaa ruokaa perheelleni. Haluan olla paikalla elämässäni.

Kuka on saanut enemmän ja mitä, kun kyläkoulu lakkautetaan ja postiin päästäkseen täytyy tehdä päivän matka. En saa bensaa maksetuksi kun en osaa käyttää jälleen uusittua automaattia.Työpaikalla vallitsee työntekijöiden kesken yhteishengen sijaan kuristava kilpailu tilanne.

Miksi tänä päivänä vääryyttä tehnyt ihminen voi olla varma että tulee kohdelluksi inhimmillisesti, mutta tilanteen uhri ei voi olla varma oikeus turvastaan.

Ällistyn aina väliin mihin ihmeen tarinoihin ja omiin taisteluihinsa ihmiset yrittävät vetää mukaansa. Kaikkea voi tehdä ja kaikkea sanoa.

Kohtaamalla sairautemme, pahan olomme, jättämällä väliin se lohdutus, viihdyke, korvike mikä ikinä se onkaan suupala, television katselu, virtuaalimailmaan uppoutuminen, uuden ostaminen jne. voidaan tuntea mitä me todella tarvitsemme.

Ei ole syyllistä eikä ratkaisijaa meidän ulkopuolellamme.

Ihmisen kapasiteetti on rajallinen ja kuitenkin niin ainut kertaisesti jokaisen elämän täyttävä, eheyttävä, riittävä. Jos valitseekin itsensä omaksi kanssa kulkijaksi.

Minä tunnen sen paineen kuulua joukkoon henkesi ja sielusi kaupalla tai tipahda pois. Niin minä mieluummin tipahdan pois ja jatkan elämistä niiden kanssa jotka löydän sieltä mihin olen tippunut.